Expertpanelen

Ditt sanningsvittne i en förvirrad värld

17.1.06

Utrota sexismen!

Det är med stor tillfredsställelse Expertpanelen ser att någon vågar ta bladet från munnen, och stå upp mot de fullständigt vidriga sextrakasserier kvinnor dagligen tvingas utstå.
Den grova kränkning Mathimlen tvingades utstå då hon samtalade med datasupporten slår Expertpanelen med oförställd fasa!
Att en människa som arbetar med datasupport benämner datorutrustningens pekdon som Mus måste ses som ett av de grövsta sextrakasserier som någonsin kommit upp till ytan.
- Stå på dig, Mathimlen! ropar hela Expertpanelen som en enad man! Förlåt, som en enad Kvinna, menar vi ju.

Mathimlen ska ses som ett sant föredöme i dagens sexistiska samhälle. Att hon inte drar sig för att arbeta efter tesen "anfall är bästa försvar" då någon ödmjukt frågar hur hon resonerar, bådar också gott för framtiden.

Expertpanelen inser, med stor trygghet, att Mathimlens barn (i händelse av att hon har några) aldrig fått läsa den grovt sexistiska Astrid-Lindgren-sagan "Barnen i Bullerbyn". Där berättas ju om Sörgården, Norrgården och Mellangården.
Och det vet väl sånär som varenda levande själ att mellangården är benämningen på området mellan slida och ändtarm!
Usch!

Oavsett vad maken (som så vaket även han reagerade på Deep Editions kränkande bild) har för yrke, så inser Expertpanelen att han åtminstone inte är bilmekaniker. Det vore helt otänkbart att denne rakryggade man - i sitt yrkesutövande, dessutom - dagligen skulle lägga sig på en "hora".

Den nyss passerade julen har med all säkerhet firats i fullständig harmoni i det Mathimmelska hemmet. Expertpanelen vågar gå i god för att granen inte pyntades med några kulor. Och naturligtvis serverades inte någon skinka på julbordet.

Expertpanelen betvivlar inte för en sekund att det Mathimmelska hemmet är såväl klander- som fläckfritt. Samtidigt inser vi att man inte gärna polerar alltför mycket på takkronorna, eftersom man vill undvika risken för glans.
Vem skulle vilja ha en synonym för ollon dinglande i taket?

En sådan självklarhet som att Mathimlen bojkottar filmer där Brad Pitt medverkar, behöver vi väl inte ens nämna.


Någon annan som alltid står upp för jämlikhet är bloggprofilen Shw. Hon kämpar oförtruet för att uppnå det idealsamhälle som stavas jämlikhet.
Respekt!
Häromdagen skrev hon att hon hade inhandlat klistermärken med texten
Boys are stupid, throw rocks at them.
Expertpanelen vill inte vara sämre, utan eftersträvar snarare att arbeta i Shws anda. Därför har vi nu beslutat oss för att trycka upp klistermärken med texten
Kvinnor är korkade - stena dem!
Allt för jämlikheten, och där viker vi inte en tum från att gå i Shws fotspår!

På lördag ska det drickas Bloggöl på Hirschenkeller, med start kl. 16. Ingen föranmälan krävs, så det är bara att slinka in (om det sexistiska uttrycket tillåts). Dessa tillställningar har varit trevliga tidigare, och det finns inget som tyder på att det skulle bli annorlunda den här gången.

5 Comments:

At 10:59 fm, Blogger maleandro said...

"asgarv" :-))

 
At 6:00 em, Blogger Joshua_Tree said...

Fantastiskt! *jublar*

 
At 11:30 fm, Blogger Batbut said...

*asg*

 
At 1:48 fm, Anonymous Anonym said...

Så barnsligt och skenbart underfundigt.

Nej, Mathimlen råkade inte ut för en jättegrov kränkning, men det var likväl en kränkning. Lät rätt uppenbart att (den för övrigt föga service minded) supportkillen passade på att lägga in just en sexuell betydelse i detta försåtliga ord (rimligen med åtföljande min/gest, av hans kollegors garvande att döma, men det är givetvis en gissning).

Mathimlen borde ha varit lite tydligare i sin presentation av händelsen, men hon trodde väl att tiden längesedan var förbi då kvinnor som reagerar mot kränkande behandling genast avfärdas som hysterikor.

Om Mathimlen och supportkillen hade känt varandra, haft en skämtsam jargong eller så, hade detta givetvis inte varit något problem. Men att tilltala en dittills okänd arbetskamrat som supportkillen gjorde är både oproffsigt och respektlöst.

Att kalla deep|ed:s kommentar ödmjuk är att möblera om i glosboken. Jag har hängt på div. forum på nätet i 15 år, och aldrig någonsin har jag sett konstruktionen "antingen är det jag som är dum eller ..." användas i något annat syfte än att idiotförklara den man vänder sig till. I bästa fall ett väldigt klumpigt och sannolikt motvilligt försök att vara ödmjuk.

Att deep|ed:s toppillustration objektifierar kvinnokroppen är väl för övrigt så uppenbart att alla försök att motsäga detta faller på sin egen orimlighet. Dock kan man kanske tycka att en feminist skulle klara av att observera detta utan att behöva ta maken till hjälp. Och kommentaren om att deep|ed ska prata med sin fru är också skum - som om alla kvinnor vore feminister.

Så, grattis till alla inblandade, ni lyckades åstadkomma ännu en totalt havererad diskussion där ni alla snabbt avlägsnade er från sakfrågan för att ägna er åt pajkastning och vem sa vad och hur och buhu vad alla är taskiga mot mig och fan vad ful tröja du har. Jag slutar aldrig att förundras över att så många människor på nätet lägger ned så mycket tid och känslor i den här sortens debatter där man så uppenbart inte klarar av att kommunicera. Det är inte utan att man börjar undra om de verkligen vill.

Kanske är det avsaknad av kroppsspråk och röstläge som gör att man snabbt läser in för mycket kritik? Den skenbara anonymiteten som gör det lättare att avreagera sig? Om man var tvungen att skaffa kuvert och frimärke och sen behöva leta upp en postlåda kanske man skulle hinna tänka efter lite, inte rusa iväg med negativa tolkningar och kommentrea. Som jag gör nu, till exempel. 8--)

 
At 10:23 em, Blogger deep|ed said...

Well. Du anonyma människa kunde ju bara frågat mig. Jag var verkligen ödmjuk men du vet uppenbarligen bättre än jag själv vad jag egentligen menade - du är ju kvinna... Vad gäller min dåvarande topplimpa så objektifierade den lika mycket den lilla kattungen - innebär det att jag också är djurhatare?

 

Skicka en kommentar

<< Home